Bancha è un Tè verde a foglie grandi schiacciate e di color verde intenso. Lo speciale trattamento cui è sottoposto, il 'firing', elimina l'umidità e ferma il processo di ossidazione conferendogli lo speciale gusto e aroma.
Dal sapore fresco, leggermente amarognolo, presenta un basso contenuto di teina : contiene meno caffeina di altri tè essendo composto anche di foglie più grosse e piccoli rametti.
Bancha, come la maggior parte dei té verdi, dovrebbe essere infuso in acqua a 80°C, temperatura minore rispetto ai té neri o Oolong che richiedono 95°C.
Confezione : sacchetto 100g - 250g
Bancha receives an extra strong firing which creates its special taste. Firing is the process of heating the tea leaves to stop the oxidation process, which is crucial in determining the flavor profile of your tea. During firing, moisture is removed from the tea leaves, which results in a concentrated taste and aroma.
Bancha has a unique flavor and a stronger, organic straw smell. Because it is made from coarser leaves and contains some stalks and stems, it has less caffeine than other green teas. It also has a milder taste.
Bancha, like most green teas, should be steeped in cooler water than black or oolong teas. A temperature of 80°C (176°F) is a good starting point. 100% Made in Japan.